Gintama

Gintama

http://cdn.myanimelist.net/images/anime/13/50359l.jpg

STATISTIK

Score: 9.1875 World Rank: 2
GENERAL INFORMATION

Type: TV Episodes: 201 Status: Finished Airing Aired: Apr 4, 2006 to Mar 25, 2010 Producers: Sunrise, TV Tokyo, Aniplex, Dentsu, Sentai Filmworks, Trinity Sound, Audio Highs, Miracle Robo Genres: Action, Comedy, Historical, Parody, Samurai, Sci-Fi, Shounen Duration: 24 min. per episode Rating: PG-13 - Teens 13 or older

Synopsis

Life isn't easy in feudal Japan... especially since the aliens landed and conquered everything! 
Oh sure, the new health care is great, but the public ban on the use of swords has left a lot of defeated samurai with a difficult decision to make concerning their future career paths! 
This is especially true if, as in the case of Gintoki Sakata, they're not particularly inclined towards holding a day job, which is why Gintoki's opted for the freelance route, taking any job that's offered to him as long as the financial remuneration sounds right. 
Unfortunately, in a brave new world filled with stray bug-eyed monsters, upwardly mobile Yakuza and overly ambitious E.T. entrepreneurs, those jobs usually don't pay as well as they should for the pain, suffering and indignities endured!

(Source: Sentai Filmworks & myanimelist )

F.A.Q

[CODE] Q: Dari covernya kok keliatan jadul? emang ini Anime tahun berapa? A: Udah lama kok, dari tahun 2006, terakhir filmnya baru rilis tahun lalu :selamat2:

Q: Seru ngga? A: Ane pribadi sih seru, ga tau kalau ente. Soalnya disini genrenya ngga jelas, cek aja bagian Information diatas, yang pasti ini anime Recommended abis!:ok:

Q: Ada berapa banyak episode nih Anime?
A: Lumayan banyak, 261 untuk serial dan 3 film :gaya:[/CODE]
[CODE]
Q: Wah, banyak banget, koneksi ane lambat nih :terharu:
A: Sama, ane juga lambat, tapi namanya udah bagian dari kegiatan sehari-hari :mandikeringat:[/CODE]
[/CODE]


[B]Komentar TS[/B]
[CODE]Sejauh ini, Gintama yang paling berkesan nontonnya, sebentar-sebentar ketawa, sebentar-sebentar nangis, sebentar-sebenetar ngeparodiin Anime lain. Secara keseluruhan, anime ini punya aspek nilai yang tinggi

Ini thread tentang apa?

Tujuan thread ini adalah untuk mendiskusikan segala macam tentang Gintama, bukan hanya berdiskusi, disini kita bisa sharing hasil karya kalian yang berhubungan dengan Gintama, seperti: Cosplay, gambar, papercraft dll

Akhir kata

[B] NO SPOILER, HARGAILAH MEREKA YANG BELUM MENONTON[/B]